Foodish

Krämig renskavsgryta med persilja

Av Maria - 2016-07-10 07:43


Antal: 4 portioner


Ingredienser:
4 portioner ris (eller pasta)

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

2 förp (á 240 g) renskav

1 msk olja

2½ dl matlagningsgrädde

½ tsk timjan

2 dl mjölk

½ msk majsstärkelse

Salt

Peppar

1 msk dijonsenap

½ kruka persilja

250 g körsbärstomater

2 tsk olivolja

2 tsk rödvinsvinäger


Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och skiva lök och vitlök.

Stek skavet, löken och vitlöken i oljan i en stor stekpanna i omgångar och lägg över i en stor kastrull.

Tillsätt grädde och timjan och låt det koka upp.

Blanda mjölk med majsstärkelse och häll ner i kastrullen.

Låt det koka några minuter under omrörning.

Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.

Hacka persiljan och vänd ner.

Dela tomaterna och blanda med olivolja och vinäger.

Salta och peppra.

Servera grytan med riset och tomaterna.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards