Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris (eller pasta)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 förp (á 240 g) renskav
1 msk olja
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk timjan
2 dl mjölk
½ msk majsstärkelse
Salt
Peppar
1 msk dijonsenap
½ kruka persilja
250 g körsbärstomater
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva lök och vitlök.
Stek skavet, löken och vitlöken i oljan i en stor stekpanna i omgångar och lägg över i en stor kastrull.
Tillsätt grädde och timjan och låt det koka upp.
Blanda mjölk med majsstärkelse och häll ner i kastrullen.
Låt det koka några minuter under omrörning.
Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
Hacka persiljan och vänd ner.
Dela tomaterna och blanda med olivolja och vinäger.
Salta och peppra.
Servera grytan med riset och tomaterna.