Antal: 4 portioner
Ugn: 125 grader, för att hålla pannkakorna varma
Ingredienser:
Pannkakor:
1 förpackning (380 g) kokta kikärtor
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
3 ägg
250 g frysta sojabönor
1 tsk sambal oelek
2 msk smör
Tomatsallad:
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Sallad:
2 hjärtsallad
Gör så här:
Tina sojabönorna.
Pannkakor:
Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
Moxa dem med kokosmjölken.
Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke.
Vispa ner kokosmjölken och vattnet.
Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
Grovhacka bönorna och blanda ner den och sambal oelek i smeten.
Tomatsallad:
Skär tomaterna i skivor.
Skala och skär löken i tunna skivor.
Smula fetaosten.
Blanda tomaterna, löken och fetaosten, ringla över olivoljan och vinägern.
Sallad:
Ansa och skär salladen i bitar.
Pannkakor:
Sätt in en plåt i ugnen på 125 grader och vamhåll pannkakorna medan du steker.
Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.
Servera pannkakorna med tomatsallad och salladen.