Foodish

Ärtpannkakor med tomat- & fetaostsallad

Av Maria - 2016-08-16 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 125 grader, för att hålla pannkakorna varma


Ingredienser:

Pannkakor:

1 förpackning (380 g) kokta kikärtor

400 ml kokosmjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk spiskummin

1 dl vatten

3 ägg

250 g frysta sojabönor

1 tsk sambal oelek

2 msk smör


Tomatsallad:

3 tomater

1 rödlök

150 g fetaost

1 msk olivolja

1 tsk rödvinsvinäger


Sallad:

2 hjärtsallad


Gör så här:

Tina sojabönorna.


Pannkakor:

Skölj kikärterna och låt dem rinna av.

Moxa dem med kokosmjölken.

Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke.

Vispa ner kokosmjölken och vattnet.

Knäck i äggen och vispa till en jämn smet.

Grovhacka bönorna och blanda ner den och sambal oelek i smeten.


Tomatsallad:

Skär tomaterna i skivor.

Skala och skär löken i tunna skivor.

Smula fetaosten.

Blanda tomaterna, löken och fetaosten, ringla över olivoljan och vinägern.


Sallad:

Ansa och skär salladen i bitar.


Pannkakor:

Sätt in en plåt i ugnen på 125 grader och vamhåll pannkakorna medan du steker.

Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.


Servera pannkakorna med tomatsallad och salladen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards