Antal: 2 portioner
Ingredienser:
½ aubergine
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 förpackning pizzadeg (gärna med surdeg)
½ sats silverlöksspread
12 körsbärstomater, delade
125 g mozzarella
Färsk basilika
Gör så här:
Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.
Skär auberginen i 1 cm skivor oah lägg på en skärbräda.
Strö över salt och låt stå ca 10 minuter.
Grilla skivorna tills de är mjuka.
Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar.
Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper.
Täck bottnarna med lökspread och lägg aubergineskivor och tomat.
Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna.
Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 minuter.
Toppa med basilikablad.