Foodish

Vegetarisk pizza blanco på grillen

Av Maria - 2016-09-04 11:45

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

½ aubergine

1 tsk salt

1 msk olivolja

1 förpackning pizzadeg (gärna med surdeg)

½ sats silverlöksspread

12 körsbärstomater, delade

125 g mozzarella

Färsk basilika


Gör så här:

Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.

Skär auberginen i 1 cm skivor oah lägg på en skärbräda.

Strö över salt och låt stå ca 10 minuter.

Grilla skivorna tills de är mjuka.

Lägg på ett fat och ringla över olivolja.

Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar.

Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper.

Täck bottnarna med lökspread och lägg aubergineskivor och tomat.

Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna.

Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 minuter.

Toppa med basilikablad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards