Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g god fetaost
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 gurka
1-2 rödlökar
1 stor röd paprika
200 g blomkål i mindre buketter
1-2 dl svarta eller gröna oliver
Till servering:
Grönsallad
Olivolja
Timjan
Salt
Peppar
Dressing:
2 dl matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Strimla paprikan, dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmånar, skala och strimla löken.
Förväll blomkålen i kokande saltat vatten ett par minuter, spola sedan av den med kallt vatten.
Vänd ihop alla grönsaker och ringla en god olivolja över alltsammans.
Skär fetaosten i mindre tärningar, vispa upp ägget i en tallrik och vänd runt osten i äggsmeten.
Vänd dem i mandelmjöl och stek på medelgod värme i lika delar smör/olivolja.
Lägg upp de varma, frasiga ostbitarna på salladen och avsluta med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen, samt ett par nypor färsk timjan.
Servera såsen vid sidan om.