Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Puré:
ca 500 g rotselleri
600 g fast potatis
3 msk smör
Salt
Peppar
Lök:
1 rödlök
1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
Biffar:
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ask krasse
500 g kalvfärs
1 msk dijonsenap
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
1 cosmopolitansallad
Gör så här:
Puré:
Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar.
Koka dem mjuka i saltat vatten.
Häll av vattnet.
Stöt och vispa till en slät puré tillsammans med smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Lök:
Skala och skiva löken.
Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten, socker. salt och vinäger.
Låt sjuda ca 5 minuter.
Hacka dragonen och blanda med löken.
Biffar:
Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla ett par minuter.
Blanda sedan ströbrödblandingen med hälften av krassen och all färs.
Krydda med senap, salt och peppar.
Forma färsen till små biffar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Sänk värmen och stek ca 10 minuter, vänd då och då.
Skär salladen i bitar.
Servera biffarna med lök, puré, sallad och resten av krassen.
Tips:
Koka potatisen med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.