Antal: 6 portioner
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl lättcréme fraiche eller créme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare.
Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Fyllning:
Rör ihop ägget, lättcréme fraiche, socker och vaniljsocker.
Blanda avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kanske med lite rom i.