Antal: 8-10 personer
Jäsning: mint 1 timme + minst 15 minuter
Ugn: 250 grader, ca 17 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
4 dl mjölk
1 ägg
1 msk fiberhusk
2 dl socker
4 dl rismjöl
3½ dl majsmjöl
1 dl maizena
½-1 tsk salt
2 tsk nymortlad kardemumma
100 g rusmvarmt smör
Ris- eller majsmjöl till utbakningen
Fyllning:
250 g ricotta
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g körsbär
2 nektariner
100 g pistaschmandel
75 g choklad
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i den.
Vispa i ägg, fiberhusk och socker.
Låt blandningen svälla 15 minuter.
Blanda de torra ingredienserna och arbeta in i degvätskan.
Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i degen.
Täck och låt jäsa minst 1 timme.
Degen räcker till två plåtstora pizzor, men kan bakas ut i önskad mängd, form och storlek.
Tryck eller kavla ut degen direkt på bakplåtspapper, använd lite extra ris- eller majsmjöl om det kladdar.
Låt jäsa minst 15 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda ricottan med socker och vaniljsocker.
Dela körsbären och skär nektarinerna i skivor.
Grovhacka pistaschmandeln och hacka eller riv den vita chokladen grovt.
Klicka ut ricottan på pizzadegen, fördela nektarinskivorna och körsbären ovanpå.
Strö över pistaschen och choklad.
Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter.
Servera gärna med ytterligare lite riven choklad.