Foodish

Vindruvsgelé

Av Maria - 2019-03-16 19:45




Ingredienser:

2 kg knappt mogna vindruvor

1 dl vatten

1,3 kg socker, ca 15½ dl

2 tsk citronsyra

½ flaska certo fruktpektin

Ev. 3 msk sherry


Gör så här:
Skölj druvorna väl och mosa dem i matberedaren.

Häll massan i syltgrytan, slå i vattnet och koka upp.

Låt koka 10 minuter under lock.

Sila av saften och mät upp 1 liter i en kastrull.

Rör ner sockret och koka upp under omrörning.

Rör i pektinet och koka livligt 1 minut till under omrörning.

Tillsätt eventuellt sherry.

Tag kastrullen från plattan, skumma väl och slå upp geléet i bensoatsköljda geléglas.

Paraffinera och sätt på täta lock.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards