Foodish

Kebabish Burger

Av Maria - 2019-04-03 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 Quorn Burgare (320 g)
1 msk smör/olja till stekning
Salt
Spiskummin


Röd kebabsås:
200 g passerad tomat
2 msk tomatpuré
1 tsk grönsaksbuljong
Svartpeppar
1 nypa socker
1 tsk malen spiskummin
Salt
Fint hackad chilipeppar


Vit kebabsås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
Salt


Tabbouleh:
2 tomater
½ röd lök
1 knippe färsk persilja
1 kruka färsk mynta
1 msk olivolja
Saften av ½-1 citron
Salt
Peppar


Tillbehör:
4 pitabröd
Romansallad, bruten i bitar
Tomat, skivad
Lök, tunt skivad
4 msk ajvar


Gör så här:

Röd kebabsås:

Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.


Vit kebabsås:

Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs.

Pressa ner vitlök.

Krydda med salt.


Tabbouleh:

Finhacka tomat, lök, persilja och mynta.

Blanda med olivolja och citron.

Smaka av med salt och peppar.


Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin.

Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida.

Salta.
Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning.

Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards