Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 Quorn Burgare (320 g)
1 msk smör/olja till stekning
Salt
Spiskummin
Röd kebabsås:
200 g passerad tomat
2 msk tomatpuré
1 tsk grönsaksbuljong
Svartpeppar
1 nypa socker
1 tsk malen spiskummin
Salt
Fint hackad chilipeppar
Vit kebabsås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
Salt
Tabbouleh:
2 tomater
½ röd lök
1 knippe färsk persilja
1 kruka färsk mynta
1 msk olivolja
Saften av ½-1 citron
Salt
Peppar
Tillbehör:
4 pitabröd
Romansallad, bruten i bitar
Tomat, skivad
Lök, tunt skivad
4 msk ajvar
Gör så här:
Röd kebabsås:
Kallvispa alla ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och chili.
Vit kebabsås:
Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs.
Pressa ner vitlök.
Krydda med salt.
Tabbouleh:
Finhacka tomat, lök, persilja och mynta.
Blanda med olivolja och citron.
Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja/smör på medelvärme, tillsätt spiskummin.
Stek Burgarna cirka 4-5 minuter/sida.
Salta.
Värm pitabröd i micro eller ugn enligt anvisning.
Fyll bröden med Burgare, tabbouleh, sallad, tomat, lök och såser.