Foodish

Kallrörd saft

Av Maria - 2019-06-02 06:00

Mängd: 2 liter


Ingredienser:

3 liter jordgubbar eller hallon

1 1/2 liter kokt, kallt vatten

30 g vinsyra

500 g Fruktsocker per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat


Gör så här:
Rensa och skölj bären.

Mosa eller skiva dem och lägg dem i en skål.

Lös vinsyran i vattnet och häll över bären.

Täck över skålen och ställ den kallt i 24 timmar.

Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Mät saften och tillsätt fruktsockret.

Skumma noga.

Tag lite av saften och rör i natriumbensoatet.

Häll lösningen i saften. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp.

Förslut.

Förvara kallt.

Om saften fryses behövs inget konserveringsmedel.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards