Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
2 dl råris
6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
1 purjolök
2 morötter
1 tsk olja
800 g djupfryst quorn
1 förpackning krossade tomater smaksatta med basilika (á 500 g)
½ tsk salt
1 krm peppar
½ dl kapris
2 dl riven ost, max 17% fett
Gör så här:
Koka råriset i buljongen i en kastrull enligt förpackningens anvisningar.
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Skala och skär morötterna i stavar.
Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna några minuter.
Tillsätt quorn, som inte behöver tinas först, och låt det fräsa med ca 5 minuter.
Häll över tomatkross och smaka av med salt och peppar.
Häll grönsaksfräset över riset.
Strö över kapris och ost.
Gratinera gratängen i 250 grader i ca 10 minuter.