Foodish

Ris- & quorngratäng

Av Maria - 2019-06-07 17:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

2 dl råris

6 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)

1 purjolök

2 morötter

1 tsk olja

800 g djupfryst quorn

1 förpackning krossade tomater smaksatta med basilika (á 500 g)

½ tsk salt

1 krm peppar

½ dl kapris

2 dl riven ost, max 17% fett


Gör så här:

Koka råriset i buljongen i en kastrull enligt förpackningens anvisningar.

Skölj, ansa och strimla purjolöken.

Skala och skär morötterna i stavar.

Fräs purjo och morötter i oljan i en stekpanna några minuter.

Tillsätt quorn, som inte behöver tinas först, och låt det fräsa med ca 5 minuter.

Häll över tomatkross och smaka av med salt och peppar.

Häll grönsaksfräset över riset.

Strö över kapris och ost.

Gratinera gratängen i 250 grader i ca 10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards