Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl bulgur
8 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 morötter
1 zucchini
ca 200 g gemsallad
1 knippe salladslök (eller färsk lök)
3 msk olivolja
0,5 citron
salt
peppar
0,5 dl sesamfrön
200 g halloumiost
2 msk neutral olja
2 dl majonnäs
2 msk ajvar relish
1 knippe gräslök
Gör så här:
Koka bulgur i vatten och buljong.
Skala morötterna.
Skala sedan både morot och zucchini med potatisskalaren så att det blir långa band.
Bryt salladen i mindre bitar och hacka löken.
Lägg grönsakerna på ett stort fat men spara lite av varje till dekoration.
Hacka gräslöken.
Blanda majonnäs och ajvar relish.
Smaka av med lite salt och citronsaft.
Ställ kallt.
Rosta sesamfröna i en torr panna tills de blir gyllene, håll koll, de bränns lätt!
Skiva halloumi och stek den gyllene i oljan.
Lägg den varma bulguren på fatet med grönsakerna.
Tillsätt olja, lite citronsaft, salt och peppar.
Blanda runt ordentligt.
Strö över resterande grönsaker, gräslök och rostade sesamfrön.
Servera med halloumi och avjarmajo.