Antal: 3 portioner
Ingredienser:
Lavendelpannacotta:
4 dl grädde
1/4- 1/3 dl strösocker
2 msk lavendel
2 gelatinblad
Mandelkross:
1 msk smör
2 msk strösocker
1,5 msk grädde
två nävar oskalad sötmandel
Gör så här:
Lavendelpannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Häll grädde, socker och lavendel i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i blandningen.
Sila bort lavendeln och låt gräddblandningen svalna en stund, häll sedan upp i dessertglas och låt svalna helt.
Förvara i kyl under natten.
Mandelkross:
Låt allt utom mandeln koka ihop i en kastrull.
Häll i mandeln och rör tills blandningen är gyllenbrun.
Häll ut blandningen på bakplåtspapper och låt stelna.
Hacka och strö på pannacottan precis innan servering.