Foodish

Lavendelpannacotta med mandelkross

Av Maria - 2019-08-07 15:45

Antal: 3  portioner


Ingredienser:

Lavendelpannacotta:

4 dl grädde

1/4- 1/3 dl strösocker

2 msk lavendel

2 gelatinblad


Mandelkross:

1 msk smör

2 msk strösocker

1,5 msk grädde

två nävar oskalad sötmandel


Gör så här:

Lavendelpannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt.

Häll grädde, socker och lavendel i en kastrull och låt koka upp under omrörning.

Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i blandningen.

Sila bort lavendeln och låt gräddblandningen svalna en stund, häll sedan upp i dessertglas och låt svalna helt.

Förvara i kyl under natten.


Mandelkross:
Låt allt utom mandeln koka ihop i en kastrull.

Häll i mandeln och rör tills blandningen är gyllenbrun.

Häll ut blandningen på bakplåtspapper och låt stelna.

Hacka och strö på pannacottan precis  innan servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards