Foodish

Lammköttbullar med sötpotatis & myntayoghurt

Av Maria - 2019-11-15 11:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 5 minuter


Ingredienser:
500 g lammfärs
1 liten gul lök
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk hackad mynta
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
rucola

Sötpotatis:
4 små sötpotatisar (ā 150 g)
2 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

Yoghurt:
2 1/2 dl matyoghurt
2 msk hackad mynta
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

 

Gör så här:

Yoghurt:

Blanda yoghurten med mynta, pressad vitlök och salt.


Sötpotatis:

Skölj potatisen.

Skär den i 1 cm tjocka skivor på längden.

Pensla skivorna med olja och stek dem 5-6 minuter på varje sida.

Strö på salt.

(Eller stekt potatisen kortare tid och låt potatisen istället bli färdig i ugnen. 225 grader i drygt 5 minuter).


Köttbullar:

Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 10 minuter.

Skala och finhacka löken och stek den mjuk i lite av oljan.

Blanda lammfärsen med ströbrödet, löken, ägget, myntan och kryddorna.

Rulla färsen till 20 köttbullar.

Stek dem i omgångar i olja i en stekpanna 6-8 minuter.


Lägg upp sötpotatisen och köttbullar på tallriken.

Häll över yoghurtsåsen.

Garnera med rucola.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards