Ingredienser:
200 g kavring
100 g smält smör
300 g varmrökt lax
0,5 dl hackade cornichons
2 dl gräddfil
3 dl crème fraiche
1 msk dijon
2 tsk rosépeppar
1 knippe dill, hackad
1 knippe gräslök, hackad
rivet skal av en citron
nymalen svartpeppar
4 gelatinblad
saft av en halv citron
Gör så här:
Smält smör och mixa med kavring.
Tryck ut blandningen i en springform och ställ i kylen i ca 15 minuter.
Smula laxen med fingrarna till små bitar.
Blanda med resten av ingredienserna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Krama ur och smält på svag värme i en gryta tillsammans med citronsaften.
Blanda försiktigt ner i smeten.
Bred ut smeten på kavringsbotten och låt stå kallt i gärna minst ett dygn.
Dekorera med hackad gräslök, rädisor, rosépeppar och citron.