Foodish

Älgkalops med enbär & polkabetor

Av Maria - 2020-03-29 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg älgkött (bringa, högrev eller stek)

2 gula lökar

2 morötter

Smör till stekning

Salt

Malen svartpeppar

½ msk vetemjöl

7-8 dl vatten

3 lagerblad

6 kryddpepparkorn

5-6 enbär


Picklad polkabeta:
½ dl ättika

1 dl strösocker

1½ dl vatten

½ tsk gula senapsfrön

2 polkabetor


Till servering:
Kokt, mjölig potatis

Färska blad av libbsticka, blekselleri eller bladpersilja


Gör så här:
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.

Skala och skär löken och morötterna i bitar.

Bryn köttet i smör runtom i en stor gjutjärnsgryta, salta och peppra.

Pudra köttet med vetemjöl och häll på vatten så att det täcker köttet.

Tillsätt kryddorna och låt allt sjuda under lock i 20 minuter.

Lägg i löken och morötterna och sjud ytterligare i ca 40 minuter tills köttet känns mört.

Rör om då och då i botten.

Smaka av med salt.


Picklad polkabeta:

Rör ihop alla ingredienser utom betorna.

Tvätta betorna ordentligt och hyvla dem tunt.

Lägg ner i lagen.


Servera kalopsen i en skål eller direkt från grytan med polkabetorna och potatis.

Garnera med libbsticka, selleri eller bladpersilja.


Tips!

Om du inte får tag på älgkött kan du använda nötkött.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards