Foodish

Teriyakispett med nektarinpassion

Av Maria - 2020-05-12 10:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
Teriyakispett:

600 g entrecôte eller utskuren biff

1 dl matyoghurt

1 dl teriyakisås

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk rostat sesamfrö

Grillspett


Nektarinpassion:

4 nektariner

2 salladslökar

1 röd chili

Pressad saft av 1 lime

2 msk olivolja

Flingsalt

Nymald peppar

1 avokador

2 msk koriander


Gör så här:

Teriyakispetten:

Skär köttet i avlånga bitar.

Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök.

Marinera köttet minst 4 timmar.

Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt.

Trä upp köttet på spett.

Grilla spetten runtom.

Strö över sesamfrö.

Servera med nektarinpassion.


Nektarinpassion:
Skär nektarinerna i mindre bitar.

Strimla löken och finhacka chilin.

Blanda nektariner, lök, chili, lime och olja.

Smaka av med salt och peppar.

Gröp ur avokadoköttet.

Vänd ner avokado och koriander vid servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards