Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Teriyakispett:
600 g entrecôte eller utskuren biff
1 dl matyoghurt
1 dl teriyakisås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk rostat sesamfrö
Grillspett
Nektarinpassion:
4 nektariner
2 salladslökar
1 röd chili
Pressad saft av 1 lime
2 msk olivolja
Flingsalt
Nymald peppar
1 avokador
2 msk koriander
Gör så här:
Teriyakispetten:
Skär köttet i avlånga bitar.
Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök.
Marinera köttet minst 4 timmar.
Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten så bränner de inte så lätt.
Trä upp köttet på spett.
Grilla spetten runtom.
Strö över sesamfrö.
Servera med nektarinpassion.
Nektarinpassion:
Skär nektarinerna i mindre bitar.
Strimla löken och finhacka chilin.
Blanda nektariner, lök, chili, lime och olja.
Smaka av med salt och peppar.
Gröp ur avokadoköttet.
Vänd ner avokado och koriander vid servering.