Foodish

Aubergine- & halloumiburgare med picklad rödlök & rostad potatis

Av Maria - 2020-06-03 16:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

800 g potatis

2 msk raps/matolja

1 tsk flingsalt


Picklad rödlök:

2 st rödlökar

½ dl strösocker

1 dl vitvinsvinäger


Sallad:

200 g vitkål

2 dl yoghurt

1 msk majonnäs

2 msk sweet chilisås


1 st aubergine

200 g halloumi

2 msk raps/matolja

3 krm flingsalt

3 krm grovmalen svartpeppar

4 st hamburgerbröd

50 g spenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär potatisen i stavar och lägg i ugnsfast form.

Ringla över olja och salta.

Laga i ugn ca 30 min.


Pickla rödlöken.

Skala och strimla rödlökarna.

Värm vinäger och socker i en gryta tills sockret löst sig.

Dra av från plattan och rör i lök.


Gör salladen.

Strimla vitkålen fint och lägg i en skål.

Rör ner yoghurt, majonnäs och sweet chili.


Skär aubergine och halloumi i skivor och stek i olja.

Krydda auberginen med salt och peppar under tiden du steker.
Servera med hamburgerbröd och spenat.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards