Antal: Räcker till cirka 4 stycken dubbelmackor
Kyckling- och valnötsröra:
4 dl kycklingkött, finhackat
0,5 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 dl grovt hackade valnötter
1 skivad salladslök
Citronzest från 1 citron
1-2 msk färsk finhackad basilika
Salt & peppar
Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Balsamico kokta blåbär:
2 dl frysta blåbär
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
Mät upp ingredienserna i en kastrull.
Låt det koka upp och sjud det sedan i 5-10 minuter.
Mosa blåbären så fort de blivit mjuka med hjälp av baksidan på en sked.
Låt det sjuda tills det tjocknar och får en sylt konsistens.
Ta bort från värmen och låt svalna.
Du behöver också:
Skivat bröd
Salladsblad
Hyvlad gurka
MONTERA SÅ HÄR:
Lägg en brödskiva framför dig.
Lägg på några gröna salladsblad.
Toppa sedan med kyckling- och valnötsröran, blåbären och till sist gurkan.
Lägg ett skivad bröd ovanpå.
Servera!