Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader (grilleffekt), ca 8 minuter
Ingredienser:
500 g kantareller
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
2½ dl vitt vin
5 dl vatten
3 msk kantarellfond
3 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Smörgåskrasse, till servering
Varma mackor:
4 små baguetter
1 burk grön pesto (140 g)
2 dl riven ost
Ev färsk basilika, till garnering
Gör så här:
Rensa och skär svampen i mindre bitar.
Stek svamp och lök i smör tills löken är mjuk.
Häll i vin och låt puttra in en minut.
Tillsätt vatten och fond och låt koka ca 10 minuter.
Mixa soppan slät.
Häll i grädde och smaka av med salt och peppar.
Låt soppan bli varm.
Toppa med krasse.
Varma mackor:
Halvera baguetterna och bred på pesto.
Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen tills osten smält, ca 8 minuter.
Garnera med basilika.