Foodish

Rårörd hallonsaft

Av Maria - 2020-09-10 09:50

Mängd: ca 1,4 liter


Ingredienser:
9 dl vatten

2 liter hallon(ca 1 kg)

1½ tsk citronsyra

5 dl strösocker (ca 450 g)


Gör så här:

Koka vattnet och låt det kallna.

Rensa hallonen och lägg dem i en bunke.

Mixa bären med en mixerstav och blanda ner vattnet och citronsyra.

Sila bären genom en sil i omgångar, 2-4 gånger.

Tillsätt sockret till saften och rör tills det lösts upp.

Skumma av och häll upp saften i varma, väl rengjorda flaskor och låt svalna av i rumstemperatur.

Förvara saften i kylen, eller frys in den i små plastflaskor som kan tas fram senare.


Frys in saften i små plastflaskor och ta fram och njut under hela vintern.

Saften håller ca 1 månad i kylen och ca 1 år i frysen.

Styrkan på saften bestämmer du själv genom att späda den med önskad mängd vatten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards