Antal: 8 portioner
Ingredienser:
6 dl kokosmjölk
4 st grillade paprikabitar, inlagda
4 tsk röd currypasta
2 msk ingefära, färsk riven
2 st vitlöksklyftor
2 st röd chili
2 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
10 dl kikärtor, kokade
alternativt 4 dl torkade kikärtor som du själv blötlägger och kokar
Olja att steka i
8 port ris
Gör så här:
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
Mixa 1/2 burk kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås.
Hetta upp olja i en kastrull/större panna.
Fräs röd curry, ingefära, vitlök.
Hacka chili.
Fräs med.
Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk.
Tillsätt vatten. Smula i buljongtärning.
Låt puttra i 5-10 min.
Lägg i de kokta kikärtorna och låt bli varma.
Servera med riset.