Foodish

Leverpastej med tillbehör

Av Maria - 2020-12-08 15:00

Ugn: 180 grader, 30-40 minuter


Ingredienser:

Leverpastej:
1 gul lök
smör till stekning (det du tål)
400 g kycklinglever
2 dl grädde (den du tål)
1 dl portvin eller sherry
1 msk glögg
0,5 msk timjan
5 msk mjukt smör (det du tål)
salt och peppar


Tillbehör:
Kycklingskinn
Friterad persilja
Fikon eller bärmarmelad
Rostad lök
Hackad saltgurka


Gör så här:

Leverpastej:
Fräs den finhackade löken i en liten klick smör på svag värme.

Lägg i kycklinglevern och stek i cirka 5 minuter.

Slå på grädde, portvin och timjan.

Låt puttra på svag värme i någon minut.
Lägg ner allt i en matberedare och kör till en slät massa.

Tillsätt smöret.

Smaka av med salt och peppar.

Förvara leverpastejen i en burk med lock.


Krispigt kycklingskinn:
Värm ugnen till 180 grader
Ta fram en bakplåt och vänd den upp och ned.

Lägg bakplåtspapper på plåten, platta till kycklingskinnen och rada upp dem på plåten, salta lätt.

Täck med bakplåtspapper och lägg på en annan bakplåt som tyngd
Grädda i cirka 30–40 minuter, tills skinnen är riktigt krispigt och gyllene.

Vänd på plåten efter halva tiden.

Tänk på att det kan rinna ut lite vätska från skinnen när plåtarna vänds.
Lyft det krispiga kycklingskinnet på hushållspapper, salta och låt svalna.


Friterad persilja:
Den färska persiljan friteras i raps, eller solrosolja ett par minuter.

När den slutar fräsa är den klar.

Låt rinna av på lite hushållspapper.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards