Foodish

Hemlagad senap med honung & senapsfrön

Av Maria - 2020-12-18 16:30

Ingredienser:

140 gram bruna senapsfrön, 5 påsar på 28 gram
28 gram gula senapsfrön, 1 påse
2 dl vatten
1 dl honung
0,75 tsk salt
0,75 tsk citronsyra
0,75 dl ättiksprit, 12 %
0,5 tsk mald torkad ingefära
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk gurkmeja
1 krm mald vitpeppar


Gör så här:

Bäst och minst bitter blir senapen om du mortlar senapskornen till en röra i en stenmortel även om det går i mixer.

Värm vatten till 80 grader.

Tillsätt lite av vattnet i taget.


I MIXER:

Sjud senapsfrön i vatten till 80 grader.

Ta av från värmen och låt stå i två minuter.

Lägg över senapsfröna med vattnet i ett högt smalt kärl för stavmixer eller lägg i en mixer.

Mixa 2 minuter tills senapskornen har blivit likt en senap.

Låt stå att lufta några minuter.
Tillsätt och rör i honung eller socker, salt, citronsyra, ättika, ingefära, vitlökspulver, gurkmeja och vitpeppar.

Rör eller mixa tills honung eller socker har löst sig.
Mixa eventuellt lite till så senapen blir lite lenare om du vill det.
Späd med hett vatten om konsistensen är för tjock.
Fördela senapen i en väl rengjord glasburk.

Eller två burkar.
Sätt på lock.
Låt senapen stå och mogna någon dag rundare smak.

När den öppnats så tappar den sedan något i styrka.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards