Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
200 gram färsk grönkål
1 tsk flingsalt
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 dl grädde
0,5 dl vatten
1 dl riven mozzarellaost
3 tsk riven parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj och skär bort de grova stammarna i mitten på grönkålsbladen.
Koka upp en stor kastrull med ca 1 liter vatten.
Dela grönkålen i grova bitar och koka den i 3 minuter.
Häll av och låt rinna av.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Stek löken på medelvärme i olivolja i 10 minuter i en panna med höga kanter.
Tillsätt grönkålen och fräs i ytterligare 3 minuter.
Salta och tillsätt pressad vitlök.
Fräs en minut till.
Häll i grädde, vatten samt den rivna osten.
Värm upp och smaka av med eventuellt mer salt.
Lägg över i en ugnsform eller gratängform.
Strö över parmesan.
Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 minuter eller tills den har fin färg.