Foodish

Gratinerad grönkål med ost

Av Maria - 2020-12-19 14:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

200 gram färsk grönkål
1 tsk flingsalt
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 dl grädde
0,5 dl vatten
1 dl riven mozzarellaost
3 tsk riven parmesan


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
Skölj och skär bort de grova stammarna i mitten på grönkålsbladen.
Koka upp en stor kastrull med ca 1 liter vatten.
Dela grönkålen i grova bitar och koka den i 3 minuter.
Häll av och låt rinna av.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Stek löken på medelvärme i olivolja i 10 minuter i en panna med höga kanter.
Tillsätt grönkålen och fräs i ytterligare 3 minuter.
Salta och tillsätt pressad vitlök.

Fräs en minut till.
Häll i grädde, vatten samt den rivna osten.

Värm upp och smaka av med eventuellt mer salt.
Lägg över i en ugnsform eller gratängform.
Strö över parmesan.
Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 minuter eller tills den har fin färg.

 
 
Ingen bild

Helene

28 december 2021 15:24

Vi har en tradition att testa något nytt på julbordet varje år och i år testade vi detta. Mycket gott och tog slut för fort..

Maria

31 december 2021 13:48

Roligt att det funkade bra.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards