Foodish

Färsbiffar i plommongräddsås

Av Maria - 2021-03-04 09:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g fast potatis

½ dl ströbröd

1½ dl vatten

ca 500 g nötfärs

1 tsk timjan

½ tsk salt

2 krm pepar

1 msk senap

1 mks olja


Plommongräddsås:

2½ dl matlagningsgräde

1 dl mjölk

½ tsk majsstärkelse

10 katrinplommon

1 msk soja

½ påse (á 500 g)

Gröna ärtor


Gör så här:

Koka potatisen.

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt stå i några minuter för att svälla.

Vänd ner färs, kryddor och senap.

Blanda väl.

Forma till små biffar och bryn dem på båda sidor i olja i en stekpanna.

Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och häll i stekpannan med biffarna.

Låt sjuda ca 10 minuter.

Vänd biffarna några gånger under tiden.

Strimla plommonen och vänd ner i stekpannan tillsammans med sojan.

Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.

Servera biffarna i såsen med potatis och ärtor.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards