Foodish

Quinoa med rostad sötpotatis & chipoledressing (Vegan)

Av Maria - 2021-03-27 15:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 dl röd quinoa

1 sötpotatis (400 g)

2 msk neutral olja

1 mks fllingsalt

½ tsk grovmalen svartpeppar

1 majskolv

1 gurka

1 kruka koriander

1 dl pumpakärnor


Dressing:

2 chipotle (torkad, rökt chili)

1 dl olivolja

1 citron, finrivet skal och saft

½ tsk salt

1 msk strösocker


Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och skär sötpotatisen i bitar.

Lägg på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar.

Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 mintuerna.

Skala gurkan och skär i bitar.

Hacka koriandern grovt.

Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna till fin färg.

Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen.

Lägg ner chilin och låt dra 10 minuter.

Häll av vattnet.

Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint.

Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.

Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnor.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards