Foodish

Ost- & örtbröd

Av Maria - 2021-06-29 08:30

Till 20 stycken:

5 dl mjölk

50 g färska örter, tex basilika, rucola, persilja

50 g jäst

50 g rumsvarmt smör

2 tsk salt

2 msk honung eller sirap

200 g riven ost, tex texmex

12-13 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Värm mjölken till fingervärme, ca 37°C.

Mixa örterna med lite av mjölken.

Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken.

Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet.

Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

Jäs under bakduk ca 1 timme.

 

Sätt ugnen på 250°C.

Stjälp upp degen på mjölad bänk.

Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20x20 cm stora fyrkanter.

Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv.

Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över resten av osten.

Låt jäsa 10 minuter.

 

Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Låt svalna på galler utan bakduk.

Sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen innan servering.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards