Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g quornbit
2 msk rapsolja
2 citrongräs
1 chili
1 msk färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Rivet skal av 1 lime
1 msk färsk koriander
2 msk kokosmjölk
1 msk olivolja
100 g haricots verts
200 g vitkål
2 tomat
1 röd paprika
Ev 1-2 cm röd chilipepparfrukt
1 mango
1 salladshuvud
Några korianderblad
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk koriander
saften av 1 lime
2 msk soja
4 msk olivolja
Peppar
Gör så här:
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke.
Lägg i bitarna av Quorn att marinera, ca 10 min.
Hacka citrongrässtjälkarna i bitar.
Värm rapsoljan i en stekpanna.
Stek citrongräsbitarna, fräs dem 3-5 min och kasta bort dem.
Lägg i de marinerade Quorn Bitarna och fräs tills de blir gyllene, ca 5 min.
Låt kallna.
Koka haricots verts nätt och jämnt mjuka.
Strimla vitkålen.
Kärna ur och finhacka tomater, paprika och ev chili.
Skala och hacka mango.
Blanda salladsingredienserna i en skål.
Tillsätt Quorn Bitarna.
Rör ihop alla ingredienserna till dressingen i en liten skål.
Häll den över salladen och blanda väl.
Smaka ev av med salt och peppar.
Servera salladen på en bädd av salladsblad.
Dekorera med färska korianderblad.