Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 17-19 minuter
Ingredienser:
600 g laxfilé
2 dl crème fraîche
1,5 dl sweet chilisås
1 limefrukt, pressad saft och finrivet skal
1 klyfta vitlök, riven
0,75 dl cashewnötter, grovt hackade
1 knippe gräslök, finskuren
500 g broccoli, i små buketter
neutral matolja, till stekning
salt
svartpeppar
Servering:
4 port jasminris
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i tärningar.
Lägg i en ugnssäker form.
Salta och peppra lätt.
Blanda crème fraiche, sweet chili, lime och vitlök.
Häll såsen över laxen.
Strö på hackade cashewnötter.
Baka i ugnen i ca 17-19 minuter.
Ta ut och strö över gräslök.
Stek broccoli i olja i en stekpanna tills den är lite brynt.
Salta och peppra.
Servera den krämiga sweet chililaxen med stekt broccoli och ris.