Antal: 6 stora eller 12 normalstora
Ugn: 190 grader, 20-25 för stora muffins eller 12-15 för de mindre
Ingredienser:
125 gram smör
125 gram socker
2 ägg
125 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
100 gram blåbär
100 gram hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa igen till en smidigt smet.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Tillsätt det till äggblandningen.
Blanda i mjölken och rör till smeten blivit slät.
Vänd till sist i bären.
Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda dessa i mitten av ugnen i 20-25 minuter för stora muffins, 12-15 minuter för normalstora muffins.
Låt svalan på galler.