Foodish

Vegetarisk gratäng med quorn

Av Maria - 2021-11-16 13:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:
1 zucchini (350 g)
1 aubergine (300 g)
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g quornsfärs
1/2 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 ml)
2 msk chunky salsa (mild)
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
1 tsk socker
1 burk keso
2 dl riven Västerbottenost
Olivolja
salt och nymald svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och skiva zucchini, aubergine och paprika i 1/2 cm tjocka skivor.

Lägg på en plåt och blanda med 1/2 tsk salt.

Låt stå en stund för att grönsakerna ska vätska ur sig.

Häll av vätskan och torka grönsakerna med hushållspapper.

Skala och finhacka löken och vitlöken.

Stek i lite olja i ca 2 minuter.

Tillsätt quornfärsen och tomatpurén och stek i ytterligare 3 minuter.

Tillsätt krossad tomat, chunky salsa, buljongtärning och socker.

Späd med lite vatten. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

Låt puttra i ca 10 minuter.

Smörj en ugnsfast form med olja.

Varva grönsaker, sås och keso i formen.

Börja med grönsakerna och toppa med osten.

Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards