Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
1 zucchini (350 g)
1 aubergine (300 g)
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g quornsfärs
1/2 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 ml)
2 msk chunky salsa (mild)
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk timjan
1 krm cayennepeppar
1 tsk socker
1 burk keso
2 dl riven Västerbottenost
Olivolja
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skiva zucchini, aubergine och paprika i 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg på en plåt och blanda med 1/2 tsk salt.
Låt stå en stund för att grönsakerna ska vätska ur sig.
Häll av vätskan och torka grönsakerna med hushållspapper.
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Stek i lite olja i ca 2 minuter.
Tillsätt quornfärsen och tomatpurén och stek i ytterligare 3 minuter.
Tillsätt krossad tomat, chunky salsa, buljongtärning och socker.
Späd med lite vatten. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Smörj en ugnsfast form med olja.
Varva grönsaker, sås och keso i formen.
Börja med grönsakerna och toppa med osten.
Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med sallad.