Foodish

Sojapicklade ägg med asian fusion sill

Av Maria - 2021-12-25 08:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Sojapicklade ägg:
4 ägg
0,5 dl mirin
1 dl ljus soja 
2 dl vatten

Majonässås:
3 msk majonnäs
3 msk creme fraiche
1/2 lime, zest

Sallad:
1 hjärtsallad
1/2 gurka
1 burk Abba Asian Fusion 
3 rädisor
4 msk forellrom
3 salladslökar, den gröna delen
 
Gör så här:
Sojapicklade ägg:
Koka upp vatten.
Lägg i äggen. Koka i 7 min och spola i kallt vatten. 
Blanda ihop mirin, soja och vatten i en skål.
Skala äggen, lägg dom i lagen.
Plasta in skålen och ställ i kylen över natten. 

Majonnässås:
Blanda ihop majonnäs och creme fraiche med zest från en halv lime.
Salta lite och ställ åt sidan.

Sallad:
Skär gurka, sallad och salladslök.
Skiva rädisor runt. 
Kvarta äggen och lägg i små skålar med sallad och gurka. 
Lägg på sillen och ringla över majonnässåsen.
Garnera med rädisor, forellrom och salladslök. 
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards