Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Sojapicklade ägg:
4 ägg
0,5 dl mirin
1 dl ljus soja
2 dl vatten
Majonässås:
3 msk majonnäs
3 msk creme fraiche
1/2 lime, zest
Sallad:
1 hjärtsallad
1/2 gurka
1 burk Abba Asian Fusion
3 rädisor
4 msk forellrom
3 salladslökar, den gröna delen
Gör så här:
Sojapicklade ägg:
Koka upp vatten.
Lägg i äggen. Koka i 7 min och spola i kallt vatten.
Blanda ihop mirin, soja och vatten i en skål.
Skala äggen, lägg dom i lagen.
Plasta in skålen och ställ i kylen över natten.
Majonnässås:
Blanda ihop majonnäs och creme fraiche med zest från en halv lime.
Salta lite och ställ åt sidan.
Sallad:
Skär gurka, sallad och salladslök.
Skiva rädisor runt.
Kvarta äggen och lägg i små skålar med sallad och gurka.
Lägg på sillen och ringla över majonnässåsen.
Garnera med rädisor, forellrom och salladslök.