Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Grytan:
600-800 g lövbiff i skivor
Tomatpuré efter smak
2 morötter
2 gula lökar
200 g champinjoner
1 röd paprika
100 g torkade aprikoser
1 burk krossade tomater
½ liter lantbuljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 msk sambal oelek
2 lagerblad
Salt
Peppar
Svart linsgryta:
4 cm färsk ingefära
1 burk ekologisk kokosmjölk
4 dl beluga linser
En näve färsk koriander
2 msk lantbuljong
2 msk rapsolja
1 msk sambal oelek
1 färsk chilifrukt
10 cocktailtomater
Gör så här:
Skär lövbiffen i bitar.
Koka upp buljongen med tomatpurén.
Lägg ner lite kött i taget, så att inte buljongen slutar koka.
Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
Linsgrytan:
Gör samtidigt linsgrytan och börja med att skala och riv ingefära.
Fräs rivet försiktigt i olja.
Tillsätt sambal oelek, koriander, lantbuljong och chilifrukten som du tagit ur kärnorna från och skurit i skivor.
Häll i kokosmjölk och belugalinser.
Låt småkoka i 20 minuter.
Skiva champinjonerna, skala och hacka löken, skär morötterna i bitar, skär paprikan och aprikoserna i strimlor.
Lägg ner alltsammans i grytan.
Häll över krossade tomater.
Pressa ned vitlöken och smaka av med kryddorna.
Låt sjuda i 10 minuter.
Servera med svart linsgryta.