Foodish

Krusbärspaj med mandelmassa

Av Maria - 2022-01-23 08:00

Ugn: 200 grader, 10 minuter + 175 grader, 25-30 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:
125 g smör, kallt och skuret i tärningar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning:
6 dl krusbär, snoppade och rensade
100 g riven mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 dl riven kokos + 1 msk att strö över

 

Gör så här:

Pajdeg:

Blanda ihop smör, mjöl och socker.

Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg.

Låt vila i kylen i ca 1 timme.


Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla eller tryck ut degen i en pajform.

Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.

Ta ut pajskalet och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.


Rör ihop mandelmassa, smör och socker.

Rör i ägget och vänd i vetemjöl och kokos.
Lägg hälften av bären i pajformen och täck med fyllningen.

Fördela resten av krusbären över fyllningen.

Strö över kokos.

Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards