Ugn: 200 grader, 10 minuter + 175 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör, kallt och skuret i tärningar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg
Fyllning:
6 dl krusbär, snoppade och rensade
100 g riven mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 dl riven kokos + 1 msk att strö över
Gör så här:
Pajdeg:
Blanda ihop smör, mjöl och socker.
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg.
Låt vila i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
Ta ut pajskalet och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
Rör ihop mandelmassa, smör och socker.
Rör i ägget och vänd i vetemjöl och kokos.
Lägg hälften av bären i pajformen och täck med fyllningen.
Fördela resten av krusbären över fyllningen.
Strö över kokos.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.