Foodish

Renskavsgryta med kantareller & lingon

Av Maria - 2022-01-23 08:30

Ingredienser:
1 gul lök
2 pkt fryst renskav, lätt tinad
200 g färska kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon

 

Gör så här:

Skala och hacka löken fint.

Bryn köttet i smör tillsammans med löken.

Krydda med salt och peppar. Lägg i en kastrull.
Bryn kantarellerna i smör i stekpannan.

Krydda med salt och peppar och häll ner i kastrullen.
Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör.

Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
Häll i lingonen. Spara lite till garnering.

Red grytan med maizena utspätt i vatten till önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards