Foodish

Chokladmousse med konjaksmarinerade fikon

Av Maria - 2022-01-26 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

100 g mörk choklad (70 %)
1-2 msk konjak (går att byta ut mot 2 msk espresso)
3 dl vispgrädde

4 fikon
1 dl konjak
½ dl mörkt muskovadosocker
½ vaniljstång eller vaniljpulver

 

Gör så här:
Smält chokladen.

Värm konjaken till cirka 50 grader och tillsätt den till chokladen, rör till en slät blandning.

Vänd försiktigt ner den vispade grädden och fördela sedan moussen i vackra glas.

Ställ kallt för att stelna i minst en timme.

Häll på lite konjak just före serveringen.

Dela vaniljstången på längden.

Lägg konjak, socker och vaniljstång i en kastrull och låt koka upp.

Lägg i fikonen, sänk värmen och sjud under lock i 15-20 minuter.
Ta upp fikonen ur grytan och låt dem svalna.

Koka ihop lagen.

Dela fikonen i klyftor och servera tillsammans med chokladmoussen.

Toppa eventuellt med lite vispad grädde.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards