Antal: 2 portioner
Ingredienser:
Blond granola:
1 dl vita sesamfrön
1 dl melonkärnor
1 dl solroskärnor
5 dl havregryn
2 tsk vaniljpulver
0,75 dl lönnsirap
0,5 dl kokosolja, smält
0,5 dl vatten
3 dl kokoschips, rostade
2 dl mullbär
Smoothie:
225 g frysta björnbär
2 dl frysta hallon
1 banan
1 msk mandelsmör
1 mjuk stor dadel, blötlagd
1 tsk vaniljpulver
ca 0,5 dl nötmjölk
Topping:
björnbär
Gör så här:
Granola:
Sätt ugnen 150 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, förutom kokosflakes och mullbär.
Vispa ihop kokosolja, lönnsirap och vatten och vanilj.
Häll över de torra ingredienserna och krama ihop allt väl.
Bred ut granolan på plåten och grädda i ca 25 minuter, eller tills granolan är gyllene.
Rör om under tiden.
Ta ut plåten och låt svalna.
Blanda i kokosflakes och mullbär och häll upp i glasburk.
Smoothie:
Mixa alla ingredienser till smoothien i en stark blender eller matberedare.
Konsistensen ska bli krämig och kall (som en soft serve ice cream).
Servering
Toppa med granola och björnbär.