Foodish

Pannacotta med bär (Vego)

Av Maria - 2022-07-09 13:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
100 g röda vinbär

100 g hallon

1 dl multigelésocker

4 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

15-16 hallon till garnering


Gör så här:

Värm vinbär och hallon i kastrull.

Rör ihop.

Fördela i fyra skålar eller glas.

Blanda socker, grädde och vaniljsocker i en kastrull.

Låt koka upp och koka 30-45 sekunder, rör om.

Häll över bärsåsen i skålarna eller glasen.

Låt svalna.

Garnera med hallon.


Tips!

Röda vinbär väger upp det söta i pannacottan och ger dig dessutom en rejäl dos C-vitamin.


Pannacotta utan gelatin med syrliga bär är en dessert som passar de flesta.

Tillaga med den grädde du föredrar, det fungerar utmärkt även med havre- eller sojagrädde.


Glutenfri, rik på antioxidanter, vitamin B12 och kalcium.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards