Antal: 4 portioner
Ingredienser:
100 g röda vinbär
100 g hallon
1 dl multigelésocker
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
15-16 hallon till garnering
Gör så här:
Värm vinbär och hallon i kastrull.
Rör ihop.
Fördela i fyra skålar eller glas.
Blanda socker, grädde och vaniljsocker i en kastrull.
Låt koka upp och koka 30-45 sekunder, rör om.
Häll över bärsåsen i skålarna eller glasen.
Låt svalna.
Garnera med hallon.
Tips!
Röda vinbär väger upp det söta i pannacottan och ger dig dessutom en rejäl dos C-vitamin.
Pannacotta utan gelatin med syrliga bär är en dessert som passar de flesta.
Tillaga med den grädde du föredrar, det fungerar utmärkt även med havre- eller sojagrädde.
Glutenfri, rik på antioxidanter, vitamin B12 och kalcium.