Foodish

Svamp- & lökpaj med bönskal

Av Maria - 2022-09-06 18:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Pajskal:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
0.5 tsk salt
3 dl kikärtor, kokta
0.5 dl raps- eller olivolja
2 msk valfri mjölkdryck ex. havredryck

Fyllning:
3 st gul lök
250 g champinjoner
10 st oliver, urkärnade
1 tsk soja
3 st ägg
3 dl valfri mjölkdryck ex. havredryck
Salt & svartpeppar
Olja att steka i
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke.

Mixa eller mosa kikärtorna i en separat bunke och blanda sedan med mjölblandningen.

Tillsätt olja och mjölkdryck.

Tryck ut degen i en ugnsfast form.

Förgrädda i ugnen ca 5 min.


Under tiden:
Skala och skiva löken i tunna skivor.

Skiva champinjonerna och hacka oliverna.

Stek i en panna på medelvärme tills löken mjuknat.

Tillsätt soja och peppar efter smak.

Vispa ägg och mjölkdryck i en bunke.

Smaka av med salt och peppar.

Har du spad över från oliverna kan du också tillsätta lite av det.

Lägg i lökblandningen i pajskalet.

Häll över äggstanningen och ställ in i ugnen ca 30 min eller tills det att äggstanningen blivit fast.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards