Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
1 1/2 kg tunna kamben
1 gul lök
2 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 tsk salt
Glaze:
3 msk olja (jag använde olivolja)
1 1/2 dl barbecuesås
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk flytande honung
Kryddor:
1 msk farinsocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Lägg köttet i en stor gryta.
Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen, saltet och vitpepparkornen. Täck med vatten och låt koka upp.
Koka under lock på svag värme i 1-1,5 timma (köttet ska släppa från benen, då är det klart).
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör samman alla ingredienser till glasen.
Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp.
Pensla köttet runt om med glazen.
Strö över farinsocker, salt och kryddor.
Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Servera kambenen med tex klyftpotatis, en gräddfilsdipp med chilisås och Asiatisk kålsallad.