Foodish

BBQ ribs

Av Maria - 2022-11-19 08:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

1 1/2 kg tunna kamben
1 gul lök
2 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 tsk salt

Glaze:
3 msk olja (jag använde olivolja)
1 1/2 dl barbecuesås
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk flytande honung

Kryddor:
1 msk farinsocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar

 

Gör så här:
Lägg köttet i en stor gryta.

Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen, saltet och vitpepparkornen. Täck med vatten och låt koka upp.

Koka under lock på svag värme i 1-1,5 timma (köttet ska släppa från benen, då är det klart).

Sätt ugnen på 250 grader.

Rör samman alla ingredienser till glasen.

Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp.

Pensla köttet runt om med glazen.

Strö över farinsocker, salt och kryddor.

Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Servera kambenen med tex klyftpotatis, en gräddfilsdipp med chilisås och Asiatisk kålsallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards