Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 kg svartrot
citron, lite
1 msk smör
0,5 kruka timjan
0,5 knippe gräslök
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 klyfta vitlök, pressad
salt
peppar
2 dl lagrad ost, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala svartrötterna under rinnande vatten och lägg dem direkt i en skål med iskallt vatten och lite citron i.
Detta för att förhindra att de mörknar.
Koka sedan i 5 minuter i saltat vatten.
Smörj en form med smöret. Hacka timjan och gräslök.
Blanda ihop grädde, crème fraiche, timjan, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg svartrötterna i formen och häll på gräddblandningen.
Strö över den rivna osten och gratinera i ca 10 minuter tills osten har fått fin färg.
Strö över gräslöken och servera!