Antal: 6 stycken
Ugn: 200 grader, 15 minuter
Ingredienser:
2 ägg
2 dl kesella eller crème fraiche
3 msk smält smör eller kallpressad kokosolja/fett
3 msk vatten
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
1 ½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
uppvispat ägg
valfria frön - sesamfrön, vallmofrön, solrosfrön eller pumpafrön alt. riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp äggen och vispa sedan ned kesella/crème fraiche, det smälta smöret/fettet och vattnet. Blanda alla torra ingredienser och vispa ned.
Låt allt svälla i 10 minuter så att degen blir fast.
Rulla 6 bullar med fuktade händer.
Lägg dem på en papperskläddplåt, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, tills bullarna fått fin färg.