Ugn: 200 grader, 15 minuter
Ingredienser:
4 dl blandade valfria nötter, tex pekannötter, hasselnötter, mandel och valnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
½ dl rapsolja
½ dl vatten
ev. 1 dl kokoschips
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela nötterna i mindre bitar om du önskar.
Blanda nötterna med frön, kanel och vaniljpulver.
Bred ut på en plåt.
Blanda vatten och olja och ringla över blandningen.
Krama in vätskan något i nöt- och fröblandningen.
Rosta mitt i ugnen i 15 minuter, men vänd runt var 5:e minut så det inte bränns.
Låt svalna.
Blanda om du önskar med kokoschips och torkad frukt.