Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hel kyckling
6 tomater
2 msk olivolja eller annan olja
2 tsk röksalt
1 krm svartpeppar
0.5 dl olja, t ex olivolja
1 skivad gul lök
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad chili
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
Gör så här:
Börja med att skålla tomaterna.
Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen.
Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.
Skär tomatköttet i bitar.
Stycka kycklingen i åtta eller tio delar.
Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme.
Salta med röksalt och peppra.
Gör likadant med resten av kycklingdelarna.
Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.
Hetta upp resterande olja i grytan.
Fräs lök och chili några minuter.
Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten.
Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan.
Lägg i kycklingdelarna.
Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.
Servering
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.