Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötsolja
400 gram krossade eller passerade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl kokosmjölk
3/4 dl mango chutney
2 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
1 msk riven färsk ingefära
2 msk piripirisås
Garnering:
2 mangos
1 dl riven kokos
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor eller bitar.
Skala och strimla löken.
Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen och lök i omgångar i oljan i en stekpanna.
Lägg över i en gryta.
Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piripirisås. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter, tills kycklingen är genomkokt.
Smaka eventuellt av med mer piripirisås.
Skala, kärna ur och skär mangon i små bitar och strö lite av den samt kokosen över grytan.
Servera resten i småskålar bredvid.