Antal: ca 6 liter
Ingredienser:
4 gula lökar
10 vitlöksklyftor
4 röda paprikor
4 gula paprikor
4 squash
1 auberginer
4 msk olivolja
6 burkar krossade tomater (á 400 g)
2 msk timjan
1½ msk salt
1 msk strösocker
1 msk sambal oelek
4 lagerblad
1 tsk nymald svartpeppar
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Ansa och tärna squash och aubergine.
Stek grönsakerna i omgångar i oljan och lägg över undan för undan i en gryta.
Häll på de krossade tomaterna och tillsätt timjan, salt, socker, sambal oelek, lagerblad och peppar.
Låt koka under lock ca 30 minuter.
Servera ratatouillen eller låt den kallna och frys in i lagom stora förpackningar.
Gör en stor sats ratatouille när grönsakerna är billiga och fina på hösten.
Ratatouille går mycket bra att frysa in.