Ingredienser:
200 g grönkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde/vispgrädde/havregrädde
1 färsk citron
Pinjenötter
Salt & peppar
En bit parmesan
Valfri pasta (tex Bavette)
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna.
Grovhacka eller riv i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna.
Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunkit ihop.
Häll på grädden i pannan och låt koka ihop.
Rör ner en bit parmesan.
Koka under tiden pastan.
Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal och citronsaft.
Blanda ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
Garnera med lite extra pinjenötter och parmesan.