Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Soppan:
400 g jordärtskocka
1 gul lök
1 tsk fänkålsfrö
3 msk smör
1 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Garnering:
1 päron, tex Conference
1 dl smaksatt crème fraiche, tex crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
Timjan
ev olivolja
Gör så här:
Skala jordärtskockor och lök och skär i bitar.
Fräs dem med fänkålsfrön i smör.
Tillsätt vin och buljong, koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 10 minuter.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och koka upp, smaka av med salt och peppar.
Kärna ur och hacka päronet fint.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och garnera med färsk timjan och ringla ev över lite olivolja.
Servera tillsammans med päron och crème fraiche.