Foodish

Ärtpesto med mynta (Vegan)

Av Maria - 2023-08-29 18:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
400-500 g pasta

400 g gröna ärtor

1-2 krukor mynta (ju mer desto bättre)
3 små vårlökar

1 citron, saft + zest

½ dl solrosfrön

½ dl olja

Örtsalt eller vanligt salt


Gör så här:
Koka upp två kastruller med vatten - en liten till ärtorna och en stor med en massa salt till pastan.

Låt ärtorna koka 1-2 minuter och häll sen av i ett durkslag.

De ska inte vara för varma för då kan myntan tappa smak.

Skölj av i kallat vatten om det behövs.

Släng i pastan här någonstans.

Hacka upp vårlök grovt och plocka bladen på myntan.

Mixa ärtor, mynta, vårlök, citronzest, citronsaft, solrosfrö och olja med en stavmixer.

Smaka av med örtsalt.

Häll av pastan när den fortfarande är "al dente".

Blanda med ärtpesto.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards